Solen kaldte, så jeg tog bussen ud og gik hjem med "Det ensomme hjerte" bankende i mine earpods.
Ruten starter over for Brugsen i V. Åby. (Stå af bussen ved kirken). Se kort nederst i artiklen.
Her går jeg ned ad Pottemagervej, der fører mig sydpå. Vejen starter som en villavej, går over i en lang lige grusvej og endelig en markvej.Her er et flot udsyn.På et tidspunkt passerer jeg en bro over Hundstrup Å, og markvejen snævrer ikke så langt derefter ind til en sti.Her slår stien et knæk til højre og ret fremme, hvor stien igen knækker, står det fineste bænkesæt.Jeg fortsætter sydpå til stien munder ud i Skovgårdsvej. Her drejer jeg til højre ad asfaltvejen og følger den til enden. Her går jeg til venstre mod kysten (skiltet viser 4 km til Ulbølle).Tjekker du QR-koden på stolpen, kommer du til Rute 1 beskrevet af Bøgebjerg Lokalråd. Følger du den 5 km lange tur, skal du til højre her og tilbage til V. Åby ad Strandvejen.Jeg går til venstre ned af Strandvejen
og drejer til venstre, ned gennem den lille enklave af huse, der kaldes Hestehave.Næsten ned ved vandet kommer Øhavsstien ind før det sidste hus.
Gå helt ned til den lille "havn" og nyd stilheden og udsigten til det gamle Nakkebølle Sanatorium (er beskrevet i forbindelse med en anden tur).Herfra følger jeg Øhavsstien videre østpå, til jeg kommer til Fjællebroen.
Ved havnen i Fjællebroen går Øhavsstien nordom, men jeg smutter rundt om stenen (se billedet) og tager turen tættest på havnen.Flere steder (især i sæsonen) er der opstillet bænkesæt.
Fjællebroen er en hyggelig havn med en aktiv sejlklub og flere gamle fiskerbåde.Jeg fortsætter min vandring ad Øhavsstien rundt om bygningerne. Herfra er der i dag det smukkeste motiv, som selvfølgelig må foreviges.Lige herefter kommer jeg til shelterpladsen med de karakteristiske hyttefadsinspirerede sheltere. Der er to i to etager plus et multtoilet, bænkesæt og en bålplads.Jeg fortsætter. Flere steder kan der være temmelig vådt, men det er der rådet bod på med broer og træbelagte stier.Havnen er anlagt som udskibningssted i 1764 af godset Rødkildes ejer. Godserne havde, udover købstæderne, ret til at handle. Den givtige færdsel med varer som eksempelvis kvæg, korn og træ foregik lettere over vand end over land.
Omkring udskibningsbroen voksede en by, der i midten af 1800-tallet levede af fiskeri, søfart, skibsbyggeri og rederivirksomhed. Der blev udskibet tømmer fra de nærliggende skove, og stedet havde egen sejlskibsflåde, toldsted, motorfabrik, bådebyggeri, kro og bageri. I dag er det største aktiv, at Film Fyn har sin filmstudie her.
Ca. 500 m efter Fjællebroen tager jeg stien op mod Ulbølle, krydser Strandhuse
og fortsætter ad Frederiksbergvej.Efter 6-700 m kommer jeg tilbage til Fjællebroen by.Her drejer til højre
og fortsætter ad Fjællebrovejen nordpå gennem alléen tilbage til Ulbølle.I Ulbølle kan man tage den direkte vej forbi Brugsen og kirken og videre ad Møllevej op til landevejen.
Lige før Fåborgvej, vejen mellem Fåborg og Svendborg kan man tage bussen i begge retninger.
GPX-filen og mit track viser, at jeg har planlagt og gået en lidt anden vej gennem Ulbølle.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar